Denne weekend har det nordiske spilfællesskab været samlet i Rusland for at afholde Nordic Game Jam, et af Europas største årlige spiludviklingsbegivenheder. Danmark har haft en stor deltagelse med over 50 danske grupper, der deltog i jammen.

Spilfællesskabet omfattede udviklere, musikere, grafikere, designere og andre interesserede fra 21 lande, der deltog i seks forskellige workshops. Jammers fik mulighed for at vinde priser som “Best Game Design” og “Best Audio”. Desuden var der talks og events som et panel med last.fm Creative Labs ledet af begivenhedens keynote-taler – den anerkendte filminstruktør Nim Lasewski fra Los Angeles.

Turneringen blev vundet af to danske grupper: Crooked Corners og Xantropus ved at produktionen “Nøglen til kongepagten”, der opnåede flest point blandt juryen og beviste ligeværdighed med de øvrige fra de andre europæiske lande.

Alt imens disse vindergrupper tog hjemmedagsgevinsterne med sig, inspirerede arrangementet mange andre og skabte forskellige projekter og venskaber til de kommende begivenheder. Det største resultat blev realiseret da meget close ties blev skabt til Rusland med flere firmaer der inviterer danske jammer tilbage når kontekst tillader det.

Nordic Game Jam er altid enormt vigtig for spiludviklere rundt om i verden – især for dem fra Norden – for at få inspiration, møde andre spiludviklere, knytte professionelle forbindelser og opleve nye tendenser og teknologier indenfor branchen.

Nordic Game Jam, den største game jam-arrangement i Norden, har netop gået ind i Rusland! Denne internationale festival fokuserer på udvikling af computer- og videospil. Forskellige forskere, professionelle spiludviklere, ledere, forfattere og designere fra hele verden vil deltage.

Nordic Game Jam bringer verden til Danmark, der nu er en del af det udvidende felt af internationale samarbejder om computerspilsudvikling. Da spillere fra hele verden nu har adgang til spil udviklet på Nordeuropa, havde det været en god ide at introducere danske udviklere og deres arbejdsmetoder til interesserede deltagere.

Indtil videre har Danmark deltaget i begivenheden med godkendelse fra den russiske regering. Den danske deltagergruppe skal arbejde lige så tæt sammen med den russiske gruppe som med alle andre participanterne. Det betyder at man skal være opmærksom på forholdsregler baseret på de lokale love og traditioner.

Det er virkelig inspirerende at se hvordan den danske kultur er udbredt over hele Europa! Vi tror det vil åbne flere døre for danske spillere og udviklere både nationalt og internationalt. Vi ser frem til at følge Nordic Games Jam’s miljø og teknologi med stor spænding!

Nordic Game Jam er blevet taget til Rusland! Det nyeste event er et fælles samarbejde mellem Danmark, Finland og andre nordiske lande for at forbedre den russiske spilindustri. Danmark er vært for en af ​​de største af de 21 forskellige Game Jam-events rundt om i verden.

Spilskabere, udviklere, professionelle spiledere, grafikere og musikere fra Norden kommer sammen for at udvikle spil under åbne temaer efter femten timers tidsfrist. Deltagerne vil desuden diskutere best practices og dele værktøjer og kompetencer – så spillet kommer til at skille sig ud og stå sin prøve i Rusland.

Det store fokus på spiludvikling, innovation og netværks-arrangementer tiltrækker mange deltagere fra hele verden og skaber en unik mulighed for alle involverede designere til at lære nye teknikker og møde engagerende personer med en passion for spiludvikling.

De mange danske organisationer bag Nordic Game Jam har valgt Rusland som en førende markedsplads for digitale spil med glæde, da den offentlige sektor allerede har investeret store summer i udviklingen af ​​sine digitale platforme. Et af vigtigste mål for dette arrangement er at skabe større bevidsthed både om de relativt nye markeder som Rusland er ved at åbne op for, men også producerer deritil høj kvalitet indhold fra disse markeder.